Soluții de conformitate a Legii privind îmbunătățirea Siguranței Produselor pentru Consumatori (CPSIA)

La sfârșitul anului 2011, Comisia Americană pentru Siguranța Produselor pentru Consum (CPSC) a votat pentru ridicarea termenului de „suspendare a executării” de lungă durată pentru cerințele de testare și certificare ale unor terțe părți pentru jucării și alte produse pentru copii care fac obiectul conținutului de plumb ftalat și ASTM F-963, standardul de siguranță al jucăriilor impus de Legea privind Îmbunătățirea Siguranței Produselor de Consum din 2008 (CPSIA).

Drept urmare, jucăriile, textilele și articolele de îmbrăcăminte, bijuteriile și cele mai multe produse pentru copii (destinate în primul rând copiilor de 12 ani și mai mici) fabricate la sau după 1 ianuarie 2012 trebuie să fie certificate potrivit standardelor de siguranță CPSC de testare și certificare (de ex. vopsea de plumb și piese de mici dimensiuni). Aceste certificate trebuie să fie eliberate pe baza rezultatelor testelor unui laborator de testare recunoscut de CSPC.

În plus, în decembrie 2011, CPSC a recunoscut în mod oficial testele care au în vedere piesele componente și a materialelor din care sunt confecționate jucăriile,

în locul testării produselor finale, dacă se respectă evidența strictă și alte cerințe. Aceste noi reglementări susțin că producătorii și importatorii de astfel de produse trebuie să-și reevalueze eforturile și programele în conformitate cu CPSC. Nerespectarea acestor cerințe ar putea însemna întârzierea sau confiscarea produselor în porturile de intrare din S.U.A. și ar putea duce chiar la aplicarea de amenzi de către CPSC.

Ca partener de încredere și lider mondial acreditat în domeniul testării, inspecției și certificării bunurilor de consum, Intertek oferă soluții complete în conformitate cu CPSIA, care vă permit să mențineți și să dezvoltați standardele de calitate, siguranță și performanță. Soluțiile în conformitate cu CPSIA, oferite de Intertek includ:

  • iComply ™, o aplicație web, ușor de utilizat
  • Testarea prin terți în cadrul laboratoarele aprobate de CPSC, cu:
    • Cele mai multe laboratoare aprobate pentru testarea ftalatilor
    • Cele mai multe laboratoare aprobate pentru testare materialelor non-metalice
  • Ghidări aprofundate privind domeniul CPSIA, cerințele de conformitate, datele și termenele limită
  • Evaluarea produsului CPSIA
  • Depunerea electronică a certificărilor de produse
  • Educație și formare CPSIA

PORNIREA TIPĂRII ȘI ÎNREGISTRARE ÎNTOARE PENTRU CĂUTARE