Directiva 2014/68/EU (PED) - evaluarea conformităţii echipamentelor sub presiune

Intertek Industry Services România, în calitate de Organism Notificat cu nr. 2725, oferă evaluarea conformității pentru echipamentele care se află sub incidenţa Directivei 2014/68/EU (PED).

Directiva 2014/68/EU privind Echipamentele sub Presiune (PED) este o directivă europeană care are rolul de a facilita liberul schimb al echipamentelor sub presiune pe piaţa Uniunii Europene.

Directiva PED acoperă proiectarea, fabricarea și evaluarea conformității echipamentelor sub presiune și a ansamblurilor cu o presiune maximă admisibilă mai mare de 0,5 bari (fiind exceptate de la aplicarea cerinţelor echipamentele mentionate în Articolul 1, Par. 2 din Directiva 2014/68/EU).

Directiva 2014/68/EU se aplică în cazul majorităţii echipamentelor sub presiune și a ansamblurilor care vor fi introduse pe piață în Spațiul Economic European (SEE).
Dacă proiectați sau fabricați anumite tipuri de echipamente sub presiune pentru piața SEE, veți avea nevoie de evaluarea conformităţii echipamentului sub presiune de către un organism acreditat. Este important să găsiți partenerul potrivit pentru a obține această acreditare, un partener care să poată răspunde prompt programului dumneavoastră și termenelor de producție.

Intertek Industry Services Romania este o companie acreditată pentru a efectua evaluarea conformităţii aşa cum este cerut în Directiva 2014/68 /EU, nr. NOBO 2725.

Serviciile companiei Intertek Industry Services România dedicate echipamentelor sub presiune includ:

 • Evaluarea conformității (PED, articolul 10) aplicând urmatoarele module:
  • Modulul A2: controlul intern al producției plus verificări ale echipamentului sub presiune supravegheate la intervale aleatorii
  • Modul B – examinarea UE de tip – tip de producție
  • Modul B – examinarea UE de tip – tip de proiect
  • Modulul C2: conformitatea cu tipul bazată pe controlul intern al producției plus verificări ale echipamentului sub presiune supravegheate la intervale aleatorii
  • Modulul D: conformitatea cu tipul bazată pe asigurarea calității procesului de producție
  • Modulul D1: asigurarea calității procesului de producție
  • Modulul E: conformitatea cu tipul bazată pe asigurarea calității echipamentelor sub presiune
  • Modulul E1: asigurarea calității inspecției și încercării echipamentului sub presiune finit
  • Modulul F: conformitatea cu tipul bazată pe verificarea echipamentelor sub presiune
  • Modulul G: conformitatea bazată pe verificarea unității de produs
  • Modulul H: conformitatea bazată pe asigurare completă a calității
  • Modulul H1: conformitatea bazată pe asigurarea completă a calității plus controlul proiectării

De asemenea, Intertek poate realiza calificarea procedurilor de sudare conform EN ISO 15614-1 si calificarea sudorilor/operatorilor sudori conform EN ISO 9606-1, EN ISO 14732.

Echipa noastră de ingineri și auditori are ani de experiență internațională în spate, în ceea ce privește toate sectoarele echipamentelor sub presiune, de la fabricarea, proiectarea, inspecția și sudarea până la asigurarea calității pentru echipamentele sub presiune

Ai nevoie de ajutor sau ai o întrebare?

Schemele de certificare și documentele aplicabile

Mai jos regăsiți Schemele de Certificare și Documentele aplicabile pentru serviciile de certificare produse și persoane oferite de Intertek Industry Services România

PORNIREA TIPĂRII ȘI ÎNREGISTRARE ÎNTOARE PENTRU CĂUTARE