Sisteme de Management al Sănătăţii şi Securității Ocupaționale

ISO 45001, noul standard ISO al sistemului de management al sănătății și siguranței muncii, a fost conceput pentru a înlocui OHSAS 18001.

ISO 45001:2018 este conceput pentru a ajuta organizațiile din întreaga lume să asigure sănătatea și securitatea persoanelor.

Acest standard înlocuiește standardul OHSAS 18001, obiectivul general rămânând îmbunătățirea performanțelor în materie de sănătate și securitate la locul de muncă. ISO 45001 se integrează ușor împreună cu alte standarde ISO ale Sistemelor de Management, inclusiv ISO 9001:2015 și ISO 14001:2015.

ISO 45001 impune unei organizații să privească dincolo de problemele imediate legate de sănătate și securitate și să ia în considerare așteptările unei societăți mai ample. Organizațiile trebuie să se gândească la clienții și furnizorii lor, precum și la efectele pe care le au asupra comunităților învecinate.

Pe măsură ce globalizarea continuă să se extindă, părțile interesate din cadrul organizațiilor au așteptări din partea acestora, să fie etice în toate privințele, îndeosebi în modul în care își tratează angajații. ISO 45001 oferă organizațiilor un standard internațional recunoscut privind sănătatea și securitatea în muncă. Acest standard prevede specificații referitoare la analiza formală, sistematică și de management al riscului, gestionarea respectării reglementărilor, promovarea practicilor sigure de lucru și evaluarea performanțelor în materie de sănătate și securitate la locul de muncă. O abordare sistematică facilitează o scădere a numărului de incidente și, în cele din urmă, întreruperi mai mici în desfășurarea afacerilor.

Pentru a se conforma cu necesitățile și cerințele internaționale, peste 50 de țări și organizații, inclusiv Organizația Internațională a Muncii (OIM), au fost implicate în crearea ISO 45001. Scopul este de a oferi un instrument care poate fi utilizat de orice organizație, în orice domeniu, oriunde în lume.
Organizațiile certificate în prezent conform OHSAS 18001 pot rămâne astfel pe parcursul celor trei ani de la publicarea standardului ISO 45001. Intertek va coopera cu toți clienții actuali, pentru a asigura o tranziție lină către ISO 45001.

PORNIREA TIPĂRII ȘI ÎNREGISTRARE ÎNTOARE PENTRU CĂUTARE