ISO 50001:2011 – Sisteme de Management al Energiei

Prin implementarea Standardului ISO 50001, puteți contribui la îmbunătățirea eficienței, utilizării și consumului de energie electrică al organizației dvs., prin adoptarea unei abordări a sistemelor de management

Un standard internațional de management al energiei, ISO 50001, a fost publicat în iunie 2011. ISO 50001 stabilește un cadru pentru instalațiile industriale, spațiile comerciale sau întreaga organizație pentru gestionarea energiei electrice. Conform ISO, standardul ar putea influența până la 60% din consumul energetic mondial, cu aplicabilitate largă în sectoarele economice naționale.

Atunci când o organizație practică o bună gestionare a energiei, conducerea de vârf și angajații devin mai conștienți de modul în care este utilizată energia, de costul real al energiei și de metodele și echipamentele care pot fi utilizate pentru controlul și reducerea pierderilor de energie.

Beneficiile implementării unui Sistem de Management al Energiei

  • Costuri reduse ale energiei
  • Impacturi reduse asupra mediului
  • O utilizare mai bună a activelor existente, consumatoare de energie electrică
  • Creează transparență și facilitează comunicarea cu privire la gestionarea resurselor energetice
  • Promovează cele mai bune practici de gestionare a energiei și consolidează comportamentele adecvate de gestionare a energiei
  • Oferă un cadru pentru promovarea eficienței energetice în întregul lanț de aprovizionare
  • Facilitează îmbunătățirea gestionării energiei în contextul proiectelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES)

De ce să lucrați cu Intertek?

Intertek se află în fruntea sistemelor de gestionare a energiei. Suntem pe deplin acreditați să oferim certificare terță, conform standardului ISO 50001 de către Consiliul Suedez pentru Evaluarea Acreditării și Conformității (SWEDAC). Din anul 2006, am furnizat certificare conform EN 16001 și standardul național de management energetic al Suediei. Suntem capabili să aducem această experiență tuturor clienților noștri la nivel global, în timp ce punem la dispoziție expertiza noastră extinsă în ceea ce privește standardele aferente ISO 9001 și ISO 14001. Indiferent de certificarea sistemului său de management energetic sau instruire a auditorilor, puteți conta pe Intertek, ca partener în managementul energetic.

Vă interesează instruirea?
Cursul de Auditor Principal ISO 50001:2011 Acreditat IRCA al Intertek oferă instruire pentru potențialii auditori ai sistemelor de management al energiei, pentru a obține un statut recunoscut de auditor EnMS/statut de auditor principal, recunoscut și aprobat de IRCA. Acest curs oferă delegațiilor o cunoaștere aprofundată a standardului și un set de competențe necesare pentru efectuarea auditurilor sistemului de management al energiei. Înregistrați Acum!

PORNIREA TIPĂRII ȘI ÎNREGISTRARE ÎNTOARE PENTRU CĂUTARE