Managementul alergenilor in industria alimentara
Obiectivele cursului
- Cunoașterea conceptului de alergeni, sursele biologice și gestionarea lor în unitatile de producție,
- Evitarea contaminarii încrucișate
- Identificarea unor măsuri adecvate în ceea ce privește managementul personalului, managementul furnizorilor, manipularea materiilor prime, echipamentul și proiectarea fabricii, controlul procesului de producție și al producției, informații pentru consumatori, dezvoltarea și modificarea produselor, documente și înregistrari, alte aspecte.
Agenda
- Introducere
- Definiția problemei alergiilor alimentare
- Consecințe asupra populației sensibile
- Legislație aplicabilă
- Controlul gestionării programelor.
- Conceptele de verificare și validare a substanțelor chimice de igienizare, exemple practice
- Standardele BRC, IFS și FSSC 22000 si managementul alergenilor
- Provocări viitoare
- Concluzii
Cursul se adreseaza
- Personalului din unitatile de producție alimentară, altor categorii de personal din lanțul alimentar care necesită să aibă cunoștințe cu privire la acest subiect.
- Managerilor de calitate, profesioniștilor independenți și consultanților care doresc să aibă cunoștințele necesare pentru implementarea și menținerea sistemului de management al siguranței alimentare în organizație.