Time of Flight Diffraction (TOFD)

Time of Flight Diffraction (TOFD) este o metodă avansată de testare nedistructivă utilizată pentru inspecția sudurilor.

TOFD este una dintre cele mai fiabile metode de examinare nedistructiva a sudurilor atât pentru inspecția pre-service, cât și pentru inspecția in-service. O evaluare precisă a sudurilor este vitală pentru a se asigura că stabilitatea și integritatea structurilor sudate nu este compromisă de defecte.

Această metodă cu ultrasunete este utilizată într-o gamă variată de industrii, inclusiv petrochimica, chimica, petrol și gaze, producerea de energie electrică și fabricare.

Beneficiile TOFD includ:

  • Pot avea loc în timpul lucrărilor de producție – nu este necesară oprirea
  • Nu se utilizeaza radiații
  • Datele de inspecție sunt înregistrate și pot fi stocate digital pentru referințe ulterioare
  • Rezultatele inspecției sunt imediat disponibile
  • Metodă de inspecție rapidă
  • Sensibilitate la toate tipurile de defecte de sudură, inclusiv fisuri, incluziuni de zgură și lipsa fuziunii
  • Identificarea precisa a dimensiunii defectelor

Se plasează o pereche de traductori ultrasonici pe ambele părți ale imbinarii sudate sau zonei testate. Unul dintre traductori acționează ca un transmițător și trimite un impuls ultrasonic care este preluat de cealalalt traductor, care are rolul receptorului. Semnalele recepționate de sonda receptorului sunt formate din două unde – o unda care se deplasează de-a lungul suprafeței (unda laterală) și una care se reflectă din peretele îndepărtat (reflexia peretelui din spate). Dacă există un defect, precum o fisura, va exista o difracție a pulsului cu ultrasunete din zona defectului respectiv. Prin măsurarea timpului de parcurgere a undei, adâncimea la care se afla respectiva fisura poate fi calculată prin trigonometrie.

Metoda TOFD este adesea utilizata împreună cu alte metode de testare nedistructive, cum ar fi phased array.

Inspectorii noștri sunt calificați PCN Level 2 și au o vastă experiență în utilizarea acestei metode de testare. Expertiza lor vă asigură că structurile sau elementele dumneavoastră sudate sunt conforme cu standardele, codurile sau specificațiile clienților.

Intertek oferă o gamă largă de metode de testare nedistructiva. Prin urmare, putem furniza și alte metode pentru a completa TOFD, cum ar fi phased array, în special pentru a efectua examinări de pe o singura parte a imbinarilor sudate.

PORNIREA TIPĂRII ȘI ÎNREGISTRARE ÎNTOARE PENTRU CĂUTARE