Testarea Manuală cu Ultrasunete

Testarea manuală cu ultrasunete este o formă de testare nedistructivă, utilizată în mod obișnuit pentru a detecta defectele volumetrice, de integritatea a materialului și grosimea componentelor.

Această formă comună de testare cu ultrasunete este utilizată pentru efectuarea inspecțiilor pe piese turnate, forjate, componente sudate și structuri compozite în toate sectoarele industriale.

Metoda poate fi realizată pe toate tipurile de materiale, iar aplicațiile sale includ:

  • detectarea defectelor, cum ar fi incluziunile, fisurile și porozitatea – în special pentru defectele mici sau defectele in interiorul piesei
  • Determinarea grosimii obiectelor de testare, în special în cazul eroziunii sau a monitorizării coroziunii
  • Assessment of bond integrity

Beneficiile acestei metode includ inspecția rapidă, precisă, dar și faptul că metoda este una portabilă.

Intertek utilizează echipamente avansate cu ultrasunete și poate examina componentele și structurile clienților conform codurilor, standardelor sau specificațiilor aplicabile, asigurându-i pe aceștia că structurile și componentele lor îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguranță și fiabilitate. Intertek oferă atât examinare cu ultrasunete în cadrul laboratorului, dar și pe teren.

Tehnica folosește un receptor pentru alimentarea unui traductor ultrasonic. Traductorul este pus în contact cu obiectul testat, iar undele sonice pulsate sunt generate in obiect. Undele reflectate sunt recepționate de traductor, iar semnalele sunt afișate pe unitatea de afișare. Interpretarea respectivelor semnale va indica dacă există defecte sau imperfecțiuni.

Experții noștri în ultrasunete dețin certificari la cele mai înalte standarde industriale, inclusiv PCN sau NAS410 / EN9712 nivelurile 2 și 3. Acestea certificări oferă îndrumările necesare în alegerea celei mai bune metode și regimuri de testare, precum și sfaturi privind tehnicile de inspecție aplicabile.

Intertek vă oferă testarea cu ultrasunet, iar experiența noastră îndelungată și utilizarea echipamentelor avansate vă vor oferi siguranța că produsele sau componentele dumneavoastră sunt conforme cu standardele din industrie.

Alte metode avansate de testare cu ultrasunete:

Intertek nu oferă doar testare manuala cu ultrasunete, ci și alte tipuri de testari ultrasonice avansate cum ar fi:

  • Examinarea cu ultrasunete prin imersionare
  • Time of flight diffraction (TOFD)
  • Phassed array
  • Măsurarea grosimii cu ultrasunete

PORNIREA TIPĂRII ȘI ÎNREGISTRARE ÎNTOARE PENTRU CĂUTARE