Testarea cu Curenți Turbionari

Testarea cu curenți turbionari este utilizată pentru a detecta defectele de suprafață și defectele aflate aproape de suprafața materialelor conductive.

Această tehnică de testare nedistructivă nu este periculoasă, fiind folosită în mod obișnuit în industrii precum industria aerospațială, feroviară, automotive, marină și producție. Unul dintre avantajele majore ale testelor cu curenți turbionari este acela că inspecția necesită o minimă pregătire, deoarece nu este necesară îndepărtarea vopselei de suprafață sau a acoperirii, fapt pentru care această tehnică este potrivită pentru inspectarea structurilor, a pieselor și a componentelor vopsite.

Aparatul de testare cu curenți turbionari este portabil, fiabil și poate detecta fisuri foarte mici. Rezultatele pot fi oferite pe loc, fapt pentru care tehnica este ideală pentru testarea la fața locului a instalațiilor. Defectele pot fi raportate imediat managerilor de operatii, ceea ce permite luarea unei decizii rapide. În plus, portabilitatea echipamentului înseamnă că putem examina echipamentele sau bunurile greu accesibile și putem testa forme și dimensiuni complexe.

Testarea cu curenți turbionari utilizează inducția electromagnetică pentru a detecta defectele atât în cazul materialelor feroase, cât și în cazul celor neferoase, prin inducerea unui câmp de curenți turbionari în proba testata. Cu ajutorul testării prin curenți turbionari pot fi efectuate o varietate de inspecții. Tehnica se utilizează de obicei pentru detectarea defectelor de suprafață și a celor aproape de suprafață, pentru măsurarea grosimii stratului de metal și a stratului de acoperire, dar și pentru sortarea metalelor după grade și duritate.
Inspectorii noștri au experiență vasta în realizarea acestei tehnici nedistructive, avand calificari PCN sau ASNT nivel 2 și 3 sau NAS410 / EN 9712 nivel 2 și 3.

Intertek asigură respectarea termenelor de inspecție și desfășoară în condiții de siguranță și eficiență toate testările. Pentru a asigura o întrerupere minimă a activităților desfășurate de dumneavoastră, programul de întreținere este coordonat eficient de personalul NDT pentru a obține inspecția necesară în cel mai scurt timp posibil.

Testarea cu curenți turbionari a tevilor

Testarea cu curenți turbionari a tevilor în schimbătoare de căldură, condensatoare, aer condiționat și răcitoare de aer necesită echipamente specializate și expertiză tehnică. Inspectatorii NDT de la Intertek pot efectua această metodă specială.

PORNIREA TIPĂRII ȘI ÎNREGISTRARE ÎNTOARE PENTRU CĂUTARE