Testare Radiografică

Testarea radiografică este una dintre cele mai utilizate tehnici de testare volumetrică nedistructivă și este adesea utilizată pentru a descoperi discontinuitatile interne.

Testele radiografice sunt utilizate pe scară largă într-o varietate de sectoare industriale, cum ar fi industria aerospațială, generatoare de energie, construcții, petrol, chimic și auto, precum și pentru toate tipurile de componente și piese. Tehnica este folosită în mod obișnuit pe piese sudate, piese turnate, forjate, compozite, fiind de asemenea folosită si pentru maparea coroziunii și pentru măsurarea grosimii peretelui.

Este o metodă versatilă care poate fi efectuată în laborator sau in santier și pe componente de dimensiuni diferite. Tehnica radiografică utilizează raze X sau raze gamma care traverseaza grosimea materialului si sunt captate de un film radiografic.

Beneficiile folosirii radiografiei sunt acelea că necesită o pregătire minimă a suprafeței și că oferă o metoda de inregistrare a examinarilor sub forma filmelor radiografice.

Intertek poate oferi atât examinarea în cadrul laboratorului, cât și la fața locului. Nivelul de pregătire al personalului nostru este la nivel 2 sau 3, PCN, ASNT, SNT-TC-1A și NAS410 / EN4179.

De asemenea, putem oferi radiografierea digitala, transformarea imaginii filmului fizic într-o imagine digitală care poate fi manipulată / mărită, varianta mai convenabilă pentru arhivare și stocare.

Examinarea radiografica realizata in laborator

Laboratoarele acreditate ale companiei Intertek sunt dotate cu camere de examinare care pot realiza controale oricand pe parcursul zilei, cu echipamente capabile să manevreze componente până la două tone, astfel încât să se poată testa componentele mari cu ușurință. Capacitatea razelor X folosite în cadrul laboratorului variază de la 10 la 320kV unitati CP, iar buncarul este echipat cu o sursa de iridium.

Înțelegem presiunile cu care vă confruntați în îndeplinirea cerințelor de producție ale clienților dumneavoastră fapt pentru care oferim promptitudine, examinare radiografica non-stop la laboratoarele noastre, precum și colectarea, livrarea de piese și ansambluri de la clienți din regiunea locală.

Testarea radiografică la fața locului

Dacă instalațiile, infrastructura și conductele necesită inspecții pentru coroziune, eroziune, fisuri și pierderea grosimii pereților sau calitatea sudurilor, testarea radiografică este soluția ideală, deoarece este portabilă și testarea poate fi efectuată eficient, fara necesitatea indepartarii protectiei de suprafata.

Testarea oferită de Intertek prin radiografie la fața locului, poate include și utilizarea radiografiei de proximitate (SafeRad).

Testele radiografice care utilizează raze X și raze gamma sunt periculoase și ca atare sunt controlate de o legislație strictă. Când compania Intertek efectuează radiografii pe teren, aveți însă garanția absolută că toate cerințele legale și notificările legislative sunt respectate, inclusiv transportul izotopilor, barierele de protecție ale incintelor și sistemele de avertizare.

PORNIREA TIPĂRII ȘI ÎNREGISTRARE ÎNTOARE PENTRU CĂUTARE