Identificarea Materialului Prin Metoda (PMI)

Identificarea materialului prin metoda (PMI) este utilizată pentru a analiza și a identifica compoziția materialelor și aliajelor pentru controlul calității si a imbunatati siguranta.

O metodă rapidă, nedistructivă, pozitiva a materialelor se realizează pe o gamă largă de componente și produse și oferă o analiză chimică semi-cantitativă. Se utilizează atât pentru verificarea materialului, cât și pentru identificare.

Metoda este utilizată pentru controlul calității, respectarea siguranței și reprezintă o parte integrantă a managementului de producție în multe industrii, inclusiv petrol și gaze, energetica, chimică, farmaceutică, nucleară, aerospațială și fabricare.

Identificarea materialului prin metoda (PMI ) poate preveni eșecul potențial al produsului în procesul de fabricație. La petrol și gaze, centralele de producție a energiei și fabricile farmaceutice, inspecția pre-service și în exploatare a componentelor critice și a sudurilor cu PMI pot preveni defecțiunile și consecințe costisitoare.

PMI poate:

  • Da asigurări că produsele / componentele au fost fabricate folosind aliajul corect
  • Găsi aliajele contaminate
  • Identifica utilizarea materialului greșit
  • Da asigurări că materialul respectă standardele și specificațiile corecte (atât pentru clienți, cât și pentru industrie)
  • Poate identifica daca la sudarea componentelor s-a utilizat materialul de adaos corespunzator

Identificarea pozitiva a materialelor se realizează utilizând oricare dintre cele două tehnici de mai jos:

  • Analizor cu raze X (XRF) fluorescent: aceasta este metoda cea mai comună, iar portabilitatea echipamentului îi permite personalului Intertek să efectueze PMI la fața locului, la sediul clienților noștri. Aparatul scanează materialul metalic și identifică elementele sale cheie. Cu toate acestea, nu poate detecta carbonul sau unele elemente mai ușoare.
  • Spectroscopie cu emisie optică (OES): Această metodă poate detecta aproape toate tipurile de elemente, inclusiv elemente de carbon, elemente ușoare și oțel carbon. Deși nu sunt la fel de portabile ca analizoarele XRF, echipamentul poate fi transportat în locații și utilizat la înălțimi mari, cu aranjamente adecvate de ridicare.

Inspectorii Intertek PMI experimentați pot furniza rezultate la fața locului urmate de emiterea rezultatelor într-un raport scris. De asemenea, interpretăm și oferim consiliere după analiza rezultatelor.

În plus, timpul nostru de reacție rapidă vă asigură că respectăm orarul de producție sau de inspecție și, dacă este necesară o analiză suplimentară, Intertek poate furniza tehnici de laborator pentru a confirma concluziile.

Dacă ne alegeți pe noi, vă asigurăm că veți avea parte de un serviciu rapid și fiabil, cu rezultate precise, care vă vor ajuta să vă asigurați că produsele sau bunurile companiei dumneavoastră îndeplinesc standardele de calitate și siguranță cerute pe piețele și industriile actuale.

PORNIREA TIPĂRII ȘI ÎNREGISTRARE ÎNTOARE PENTRU CĂUTARE