Examinarea Cu Curenți Turbionari (Eddy Current)

Examinarea cu curenți turbionari este o metodă de testare nedistructivă utilizată pe scară largă pentru a verifica tevile în schimbătoare de căldură, generatoare de aburi, condensatoare, răcitoare de aer și încălzitoare de apă de alimentare.

Examinarea cu curenti turbionari este o modalitate eficientă de a evalua starea și durata de viață a tevilor, în special în industria de producere a energiei electrice, petrochimice, chimice și aer condiționat. Tehnica este aplicată pentru a detecta coroziunea, fisurarea, eroziunea și alte modificări atât pe suprafața interioară, cât și pe suprafața exterioară a tevii.

Este o metodă de inspecție de mare viteză și unul dintre avantajele majore este acela că poate fi realizată fara a fi necesara indepartarea stratului de vopsea sau a acoperirilor de protectie. Tehnica este potrivită numai pentru materiale neferoase, cum ar fi oțelul inoxidabil, cupru și titan.

Testarea cu curenți turbionari utilizează inducția electromagnetică pentru a identifica defectele pe intreaga lungime a tevilor. O sondă este introdusă în tub și împinsă pe întreaga lungime a tevii. Curenții turbionari (Eddy curent) sunt generați de bobinele electromagnetice din sonda și sunt monitorizate simultan prin măsurarea impedanței electrice a sondelor. Informațiile descoperite de sonde vor detalia defectele tevii. Datele de scanare vor fi înregistrate de programul software și vor păstra o copie de rezervă pentru referințele ulterioare.

Un avantaj al testării cu curenți turbionari este faptul că detectarea defectelor este instantanee și poate fi raportată imediat resposabililor din locatie.
Testarea cu curenți turbionari este extrem de specializată, necesită expertiză și echipament specializat. Inspectatorii specializați în testarea nedistructivă din cadrul Intertek sunt calificați PCN, ASNT și NAS410 Level II sau III, în testarea cu curenti turbionari și au ani de experiență în realizarea acestei tehnici pe tevi. Expertiza inspectorilor nostri vă va asigura că aveți o evaluare precisă a condiției si a duratei de viață utilă a tevilor din instalatiile Dvs., astfel încât informația aceasta să vă ajute să luați decizii corecte în privința managementului integrității bunurilor.

Având o experiența vastă, în testarea tevilor cu curenți turbionari pentru diferite industrii, compania Intertek înțelege nevoia de promptitudine. Puteți avea încrederea că cerintele programelor de oprire vor fi îndeplinite rapid utilizand metoda de examinare cu curenti turbionari (Eddy current).

PORNIREA TIPĂRII ȘI ÎNREGISTRARE ÎNTOARE PENTRU CĂUTARE