Controlul cu Lichide Penetrante (LP)

Controlul cu Lichide Penetrante (LP) este utilizat pe scară largă pentru a detecta defectele de suprafata.

Această tehnică de testare nedistructivă este o metodă eficientă din punct de vedere al costurilor, fiind utilizată pentru a localiza defectele de care au legatura cu suprafeța, cum ar fi fisuri, pori, crestaturi si alte discontinuități de suprafață. Controlul cu lichide penetrante poate fi aplicat atât materialelor feroase, cât și materialelor neferoase și tuturor materialelor neporoase (metale, materiale plastice sau ceramice).

Această tehnică este folosită în mod obișnuit pentru a detecta defectele in produse turnate, forjate și sudate. Intertek lucrează cu toate sectoarele industriale, inclusiv industria aerospațială, generatoare de energie electrică, petrochimică, petrol și gaze. Putem efectua inspecții cu LP, la sediul clienților noștri sau în cadrul laboratoarelor noastre acreditate.

Metoda este de asemenea utilă pentru testarea la fața locului. Pentru aplicarea anumitor tehnici, cum ar fi substanta colorata de contrast, nu este nevoie de resurse suplimentare cum ar fi electricitate sau apă, ceea ce face ca această metodă să fie foarte convenabilă pentru inspectarea discontinuităților de suprafață.

Înainte ca penetrantul să fie aplicat, suprafata ce urmeaza a fi testata este curățata.

Penetrantului i se acordă timpul necesar să patrunda in imperfectiunile care au legatura cu suprafata. Timpul de penetrare depinde de penetrantul ales, dar și de cerința clientului.

Ulterior, substanța în exces este îndepărtată.

Apoi, se aplică un developant. Acesta ajută la extragerea substanței penetrante, formand pe suprafata piesei indicatii vizibile. Inspectorul efectuează o examinare sub lumină ultravioletă sau albă, în funcție de tipul de penetrant utilizat (contrast fluorescent sau colorat).

Substantele penetrante sunt clasificate după nivelul de sensibilitate. În momentul în care selectăm un penetrant se ține cont de mai mulți factori cum ar fi mediul în care se efectuează testul, pregatirea suprafeței, mărimea defectelor căutate și dimensiunea piesei pe care se efectuează testarea.

Personalul Intertek deține minim nivelul II de calificare în PCN, ASNT, EN sau NAS410 și are o experiență vastă în efectuarea inspecției cu lichide penetrante.

Intertek vă oferă un timp de mobilizare rapid, testări non-stop, precum și un serviciu regional de colectare și livrare, pentru inspecția cu LP. Putem furniza serviciul de inspecție care va asigura că produsele sau echipamentele dumneavoastră sunt potrivite scopului și îndeplinesc standardele naționale și internaționale pe piețele reglementate astăzi.

PORNIREA TIPĂRII ȘI ÎNREGISTRARE ÎNTOARE PENTRU CĂUTARE