Risk-Based Inspections (RBI) - Instalații Petroliere și Chimice

Închiderile neplanificate a instalațiilor chimice sau petro-chimice pot fi minimizate sau evitate prin expertiza Intertek in domeniul Inspectiilor bazate pe Risc (RBI).

Intertek colaborează cu clienții pentru implementarea programelor de Inspecții Bazate pe Risc (RBI), abordare care minimizează timpul de întrerupere a procesului și asigură în același timp longevitatea echipamentului pentru instalațiile de petrol și chimice. Utilizând o abordare RBI, analiza echipamentelor fixe, a conductelor, și a dispozitivelor de reducere a presiunii din cadrul instalației dumneavoastră, poate crește eficiența programului de inspecție, reducând în același timp riscul pentru sănătate, siguranță și mediu (HS & E) și maximizând utilizarea resurselor.

Beneficiile cheie ale Inspecțiilor bazate pe risc (RBI):

  • O alternativă mult mai rentabilă față de inspecția tradițională, efectuată de obicei prin testarea nedistructivă
  • Echipamente mai fiabile
  • Identificarea riscurilor operaționale asociate echipamentelor datorita degradarii materialelor
  • Respectarea codurilor de conformitate care conduc la creșterea siguranței
  • Reducerea timpului de oprire al instalației

Prin aplicarea analizei RBI, variabilele de proces și materialele de construcție sunt luate in considerare pentru a identifca tipul de defecte care pot duce la incidente, locul unde s-ar putea produce, frecvența cu care inspecțiile ar trebui să aibă loc, dar și tehnicile de inspecție adecvate și eficiente din punct de vedere al costurilor. În consecință, în cadrul inspecțiilor, sunt prioritare elementele care au o probabilitate mai mare de eșec. Cele mai importante resurse vor fi focalizate pe echipamente care ar putea pune în pericol instalația.

Metodologia Intertek de Inspecție a Riscului și Programul de Management al Integrității Mecanice a Riscului (RDMIPTM) continuă să se extindă pe măsură ce companiile din întreaga lume beneficiează de acestea. Programul este utilizat pe toate continente de rafinării de dimensiuni mari și mijlocii, petrochimice și chimice.

Capabilitati:

Deținem un personal format din experți recunoscuți în Inspecția Bazata pe Risc ; Fitness for service; Coroziune și metalurgie; Integritate mecanică, fiabilitate, disponibilitate și mentenabilitatii (RAM); inclusiv programe și aplicații de întreținere centrate pe fiabilitate (RCM). Biroul nostru de la Houston a finalizat peste 30 de proiecte RBI pentru diferiți clienți din întreaga lume folosind o varietate de metodologii.

Intertek oferă programe de Inspecție a Riscului, traninguri, evaluari și suport pentru programele RBI ale clientului. De asemenea, oferim personalul necesar pentru a livra un program de analiză „ la cheie” RBI, care, după cum arată experiența, este, de obicei, cea mai rapidă și cea mai rentabilă abordare atunci când sunt luate în considerare toate costurile. În mod normal, le sugerăm clienților să înceapă cu un studiu pilot de aproximativ 100-200 de recipiente sub presiune. Pe baza rezultatelor studiului pilot, aceștia pot evalua rezultatele și beneficiile, studiul oferindu-le o idee clară despre resursele necesare pentru a efectua o evaluare completă a instalației.

Beneficiile unui program de Inspecție a Riscului includ o integritate mecanică îmbunătățită și o identificare mai buna a mecanismelor de aparitie a defectelor. Programele actuale de tip RBI raportează o rentabilitate de 8 până la 20 de dolari pentru fiecare dolar investit într-un program de RBI. Acest rezultat se datorează îmbunatatirii modului de realizare al inspectiilor si al micsorarii timpului de oprire al instalatiilor.

De asemenea, am colaborat cu mai mulți clienți pe care i-am asistat în procesele de revizie pe care doreau să le facă, utilizând o abordare bazată pe risc.

PORNIREA TIPĂRII ȘI ÎNREGISTRARE ÎNTOARE PENTRU CĂUTARE